Εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ τοποθετήθηκαν στην πλειοψηφία τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων και φυσικά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της εταιρείας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων που ξεκίνησε χθες στην Αθήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, Βαγγέλης Δημούδης, τάχθηκε ανοιχτά κατά της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης, τόνισε ότι η κυβέρνηση πουλά τα πάντα ενώ υποστήριξε ότι σε δύσκολες εποχές «δεν πουλάς την κότα με τα χρυσά αβγά».

Ads

«Με βάση τα τελευταία στοιχεία του χρηματιστηρίου, όποιος ιδιώτης δώσει 150 εκ. ευρώ αποκτά μια εταιρεία που η πραγματική της αξία ανέρχεται στα δυο δις ευρώ» υποστήριξε ο Βαγγέλης Δημούδης. «Η κυβέρνηση προφασίζεται ότι χρειάζονται κεφάλαια για να γίνουν επενδύσεις» σημείωσε επιπλέον υπογραμμίζοντας ότι αν ήταν πραγματικότητα αυτός ο στόχος της κυβέρνησης τότε θα φρόντιζε να αποδώσει στην εταιρεία τα 650 εκ. ευρώ που της οφείλει ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκης από την πλευρά του υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ διαβουλεύεται με τον κόσμο πάνω στο θέμα και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση στήνει αναχώματα σε δεύτερες γραμμές άμυνας, διασφαλίζοντας όμως το στρατηγικό ρόλο του κράτους, όπως τον έλεγχο των τιμολογίων και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, ωστόσο, σύμφωνα με το «Έθνος» απέφυγε να απαντήσει στην επισήμανση πως ο πρόεδρος του κόμματος έχει εκφράσει άλλη θέση.

Ads

Κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. «Τα κυβερνητικά μέτρα αντανακλούν τις ζωτικές ανάγκες οργανωμένων κοινωνικών δυνάμεων (σ.σ. των κεφαλαιοκρατών), που είναι υποχρεωμένες να τις υλοποιήσουν. Αν δεν τα πάρουν θα καταρρεύσουν. Είναι υποχρεωμένες να επιδιώξουν να φτωχύνει ο εργαζόμενος λαός. Ειδάλλως, δεν υπάρχει για αυτούς δρόμος ανάκτησης της κερδοφορίας» υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωτ. Σιώκος επεσήμανε την ανάγκη για τη δημόσια λειτουργία της επιχείρησης ώστε να λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων.