Την αντίδραση των βενζινοπωλών προκάλεσε η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για μείωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%, οι οποίοι σημειώνουν ότι η κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε μείωση των τιμών λιανικής κατά 7-10 λεπτά στο λίτρο, τη νέα χειμερινή περίοδο.

Ads

«Η εξαγγελία στη ΔΕΘ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις μας για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, για την ουσιαστική μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων σε σημερινή της ανακοίνωση.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, η μείωση του ΕΦΚ κατά 30%, (όταν το 2012 αυξήθηκε 450%), μεταφράζεται σε μείωση των τιμών λιανικής κατά 7-10 λεπτά στο λίτρο, την νέα χειμερινή περίοδο. Η εξαγγελία σας για την μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, χαρακτηρίζεται από έλλειψη θάρρους και γενναιότητας, ή άγνοια της πραγματικής οικονομικής κατάστασης χιλιάδων οικογενειών», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ.

Ικανοποίηση από Κορκίδη

Ικανοποίηση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού  εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, λέγοντας πως «επιχειρηματικός κόσμος διψά να ακούει για τις προοπτικές του μέλλοντος, αντί για τις αμαρτίες του παρελθόντος». Όπως είπε, είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μία περίοδο που όλοι οι Έλληνες ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον, να υπάρχουν ορισμένες αχτίδες αισιοδοξίας. 

Ads