Να μεταφέρει στην Τουρκία από το Καστελόριζο τον 4χρονο γιό τους αποφάσισε η οικογένειά του, αφού, η εναλλακτική  για μεταφορά του παιδιού στην Ρόδο με ελικόπτερο δεν έγινε, λόγω, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αδυναμίας του πατέρα να συνοδεύσει το παιδί, αλλά και δυσλειτουργίας των τηλεφωνικών γραμμών στο νοσοκομείο Ρόδου, όπως αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ads

Ο 4χρονος είχε χτυπήσει άσχημα στο χέρι και έπρεπε να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν, με αποτέλεσμα οι γονείς του να τον μεταφέρουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου, υπήρξε θέμα με το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου, ενώ όπως λένε, οι αγροτικοί γιατροί στο Καστελόριζο δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο, το οποίο προβλέπει να επικοινωνήσουν με ΠΑΓΝΗ και 2η ΥΠΕ για εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς του παιδιού σε άλλο νοσοκομείο.

Όπως επίσης αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου Ρόδου, υπήρξε πρόβλεψη να γίνει αερομεταφορά του παιδιού στην Ρόδο αλλά αυτό δεν συνέβη γιατί όπως υποστηρίζουν, ο πατέρας του 4χρονου δήλωσε αδυναμία να συνοδεύσει το παιδί.

Ads

Σύμφωνα με τον πατέρα, προτάθηκε αντί εκείνου, να συνοδεύσει το παιδί η μητέρα του. Ο ίδιος, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, υπέγραψε δήλωση ότι μεταφέρει το παιδί στην Τουρκία με δική του ευθύνη.

Μετά την μεταφορά του παιδιού στην Τουρκία, στο Κας τους περίμενε ασθενοφόρο, το οποίο τους μετέφερε στην Αττάλεια, όπου το σοβαρό περιστατικό αντιμετωπίστηκε από ιδιώτη παιδοχειρούργο.

Ο πατέρας του 4χρονου, Χρήστος Δούλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ανέφερε ότι η συμπεριφορά των Τούρκων ήταν άψογη.

Σημειώνεται ότι στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Καστελλορίζου, υπηρετούν μόνο δύο αγροτικοί ιατροί. Δεν υπάρχει γιατρός γενικής ιατρικής.