Νομοθετική πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα, ανακοίνωσε πως θα λάβει «πολύ σύντομα», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός, δέχεται να αντιμετωπίσει τα βάρη της κρίσης ευκολότερα αν ικανοποιείται το αίσθημα δικαιοσύνης στο δημόσιο βίο.

Ads

«Όσο ο λαός αντιμετωπίζει δυσβάσταχτες οικονομικές συνθήκες, προκύπτει το αίσθημα ότι μια θυσία δικαιώνεται όταν εγείρεται το αίσθημα της Δικαιοσύνης. Πολλοί πολίτες ζητούν τη Δικαιοσύνη να είναι στοιχείο της συμπεριφοράς όλων μας και απαιτούν να κριθούν απ’ τα αρμόδια δικαστικά όργανα, όσοι είναι υπεύθυνοι για την αρνητική πορεία της χώρας» υπογράμμισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.

«Στις δύσκολες περιόδους χρειάζεται πολύ μεγάλο πολιτικό θάρρος, πολιτικό σθένος να υπερασπιστείς δύσκολες πολιτικές επιλογές. Θεωρώ πως αυτή η κυβέρνηση έχει επιδείξει το πολιτικό σθένος για να σωθεί η χώρα και νομίζω πως όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να κατατείνουμε στον ίδιο στόχο, ο καθένας βέβαια από τη δική του θέση» επισήμανε.

«Ορισμένοι σκέφτονται πως βασική πηγή προβλημάτων είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Δεν έχουν εντελώς άδικο, αλλά τα προβλήματα κυρίως ξεκινούν από την ενδοτική στάση προηγούμενων κυβερνήσεων, να μην εφαρμόσουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών – και στα περιορισμένα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμά μας να υπάρξουν μεταβολές» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει πολύ σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξουν αλλαγές στο νόμο. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ουσιαστική μεταβολή του νόμου, θα υπάρξει μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ads