Απάντηση σε δημοσίευμα του NEWS 24/7 δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και το δάνειο που έδωσε στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το δώρο Χριστουγέννων.

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2023, ήταν ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος αλλοδαπής εταιρίας, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων, όπως προκύπτει από έρευνα του NEWS 24/7».

Στη συνέχεια κι αφού το δημοσίευμα παραθέτει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στο Star στις 11 Ιανουαρίου οτι «η στάση μου είναι μια στάση αξιοπρεπής και ανιδιοτελής. Δάνεισα 230.000 ευρώ. Όλα έχουν γίνει σύννομα», προστίθεται οτι η εταιρία, συμφερόντων του κ. Κασσελάκη, που δανειοδότησε τη Left Media είναι, σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, η αλλοδαπή εταιρία Osios LLC.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης οτι «τη σύμβαση για λογαριασμό της Osios LLC υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, με την ιδιότητά του ως μοναδικός εταίρος της εταιρίας, όπως ακριβώς αναφέρεται στη σύμβαση».

Ads

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.

Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής.

Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε.

ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής.