Στην θέση του πως θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία ενός ενδεχόμενου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς επέμεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα ισχύσει ακόμη και σε περίπτωση που θα έχει αντίπαλό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ξανά κατά της Νέας Αριστεράς, αποκαλώντας την ως «μόρφωμα», ενώ εξαπέλυσε «καρφιά» κατά του Αλέξη Χαρίτση για την εφαρμογή των μνημονίων κατά την υπουργική του θητεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση που κατέθεσε σήμερα ο Νίκος Παππάς για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές αφού προηγουμένως διενεργηθούν εκλογές από τη βάση για τον επικεφαλής αυτού του κοινού σχήματος και υποψήφιο πρωθυπουργό.

«Αν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση γιατί δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στη λαϊκή νομιμοποίηση» είπε. Άλλωστε, πρόσθεσε, «αυτό ήταν και το κύριο καύσιμο το οποίο είχα τους τελευταίους μήνες, για να αντέξω την εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχτηκα».

Ads

Ερωτηθείς στην συνέχεια αν θα είναι υποψήφιος ακόμη και αν απέναντί του θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε για το πώς θα προχωρήσει η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ όταν οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει βαριά λόγια το προηγούμενο διάστημα, όπως το «εκβιαζόμενος» που ειπώθηκε κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η έκφραση αυτή, είπε αναφερόταν τότε στην «άνευρη αντίδρασή του» για την παρακολούθησή του.

«Θα σας πω και με μια δόση αυτοκριτικής ότι δεν ξέρω πως νιώθει ψυχολογικά κάποιος όταν γνωρίζει ότι ένα ολόκληρο σύστημα τον παρακολουθεί, εγώ θα ήμουν πιο επιθετικός νομικά».