«Αν δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και της εντολής των μελών» φέρεται να είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία, η συνεδρίαση της οποίας είναι σε εξέλιξη.

Ads

Η συνεδρίαση, που άρχισε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης με φόντο τη νέα εσωκομματική κρίση που έχει ξεσπάσει με αφορμή το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη, γίνεται σε πολύ υψηλούς τόνους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται να είπε επίσης απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου πως  «αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

«Σέβομαι τα όργανα. Είμαι συλλογικός. Και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία» πρόσθεσε απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΓ.

Ads

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από καθένα από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τοποθετηθεί στο ερώτημα εάν τον εμπιστεύεται για πρόεδρο του κόμματος.

Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί συνέχεια της πρώτης, την Δευτέρα, με αντικείμενο την πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος να  συντάξει και να απευθύνει ερωτηματολόγιο με «ταυτοτικά» – όπως χαρακτηρίστηκαν – ερωτήματα για τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε από 17 στα 24 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ως κάτι που δυνητικά οδηγεί στην μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα με προσωποπαγή χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στην Κουμουνδούρου για την συνεδρίαση, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα»