Απάντηση στα «βέλη» που δέχθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, με αφορμή το βίντεο που ανάρτησε από το γραφείο του στη Βουλή, δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ads

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία. Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το Δ.Σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ. Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση».

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί “να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα”, καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλής» ανταπάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των συντακτών στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε αρχικά τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο Star και εκτίμησε ότι «η εικόνα μιλάει από μόνη της» και οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματα τους.

Και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τον κ. Κασσελάκη και περιμένουμε ρητώς διατυπωμένες θέσεις και προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε, κάτι άλλο είδαμε».

Στη συνέχεια σχολίασε το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, επισημαίνοντας ότι ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν νομοσχέδια και είπε «να βάλουμε φωτιά σε αυτό το σύστημα».

 


Ο κ. Μαρινάκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Για αρχή, επειδή επισκέπτεται το Κοινοβούλιο αν και εξωκοινοβουλευτικός, να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στο χώρο και στο εστιατόριο, αλλά να μάθει βασικές αρχές τις κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, κάτι απαραίτητο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Υπενθύμισε ότι: «Οι νόμοι ψηφίζονται με βάση τις αρχές της πλειοψηφίας, που είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας, από τους βουλευτές που τους λέει απαξιωτικά χειροκροτητές και που εκλέγονται στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των εκλογών. Κάτι, το οποίο δεν συνέβη με τον ίδιο γιατί δεν είναι στο ελληνικό Κοινοβούλιο για το οποίο μιλά απαξιωτικά»

Διερωτήθηκε μάλιστα: «Τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης; Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματος του, που έχουν ψηφίσει νομοσχέδια και ως βουλευτές της κυβέρνησης και ως βουλευτές τις αντιπολίτευσης; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα;».

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και κατέληξε:

«Εκφράσαμε την ευχή για σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα, το αντίθετο βλέπουμε».

Η απάντηση της Δώρας Αυγέρη

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη απάντησε στα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέροντας τα εξής:

«Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών».