Για συγκάλυψη του Κώστα Αχ. Καραμανλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ads

«Ο κ. Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κώστα Καραμανλή και παραδέχεται ότι αν μπει φυλακή καταρρέει η κυβέρνηση» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και απάντησε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η καπήλευση της εθνικής τραγωδίας γίνεται όταν συγκαλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό.

Για τη σημερινή γυναικοκτονία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της 28χρονης, θύματος της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους. Τόνισε ο κ. Κασσελάκης την ανάγκη να κατοχυρωθεί ο όρος γυναικοκτονία, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει νομoθετική πρόταση για την ποινικοποίηση του όρου.

«Έχουμε ζήτημα ασφάλεια στην χώρα μας», είπε ο ίδιος αναφερόμενος στην ενδοοικογενειακή βία, την πολιτική προστασία, αλλά και την οικονομική ανασφάλεια, που όπως είπε προκαλεί «βία».

Ads

Τι είπε για τα Τέμπη

Σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών και το κατηγορητήριο κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για να αιτιολογήσουμε τις τρεις κατηγορίες: ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η έκθεση και η διατάραξη της ασφάλειας στις συγκοινωνίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές πράξεις που τις έχουμε δικαιολογήσει πλήρως στο κατηγορητήριο μας. Είναι ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις που είχε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για να προστατέψει», σημειώνοντας ο ίδιος ότι «χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να μην αμνηστευτεί ο Κ. Καραμανλής. Υπάρχουν ξεκάθαρες κατηγορίες».

Και συνέχισε για το ίδιο θέμα, «Θα το καταθέσουμε με χαρά εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευτεί να μην τον αμνηστεύσει (τον Καραμανλή). Είχε τόσες προειδοποιήσεις ο υπουργός και είναι βουλευτής αυτή τη στιγμή. Και είχε 157 βουλευτές να τον χειροκροτούν στη Βουλή».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «Η καπήλευση γίνεται όταν καλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό. Και είναι ντροπή να συγκαλύπτει αυτό το έγκλημα», ξεκαθάρισε ότι εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη και εξήγησε: «Αλλά η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και οφείλει να φέρει εις πέρας υποθέσεις όπως οι υποκλοπές που δύο χρόνια είναι αναπάντητες».

Για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου

Για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε το ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία των ψηφοφόρων. Και σημείωσε ο ίδιος, «είναι πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείς προσωπικά δεδομένα για να παραπλανήσεις να επηρεάσεις ψηφοφόρους και πιθανώς για να παρέμβεις στην επιστολική τους ψήφο. Πρώτη φορά στη μεταπολίτευση υπάρχει υπεξαίρεση δεδομένων εκλογέων. Δεν ξέρουμε για το εσωτερικό».

Ανέφερε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης, «Δεν φοβόμαστε την άμεση δημοκρατία» και συνέχισε, «Πώς να εμπιστευτεί ο κόσμος ένα κόμμα το οποίο λογοδοτεί σε τράπεζες» μιλώντας για τη Νέα Δημοκρατία. Για το θέμα του πόθεν έσχες ο ίδιος δήλωσε ότι θα το καταθέσει πριν τις ευρωεκλογές και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο.