Σε έντονο ύφος ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την αργοπορημένη έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ.

Ads

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε μια σειρά από εφτά κρίσιμα ερωτήματα που απορρέουν από την έκβαση της υπόθεσης, έναν χρόνο μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει, «Η αστυνομία κάνει έφοδο στον ΟΣΕ και κατάσχει τους σκληρούς δίσκους με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών των Τεμπών. Τώρα! Ένα χρόνο μετά το έγκλημα! ».

Εφτά κρίσιμα ερωτήματα

Στον ίδιο τόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει, «Δηλαδή επί ένα χρόνο οι ανακριτικές αρχές δεν επιτελούν το λειτούργημά τους βασιζόμενες στο πρωτότυπο υλικό αλλά στο μονταρισμένο;»

Ads

Προσθέτοντας αιχμηρά στη δηκτική του ανάρτηση, «δηλαδή ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, που διαβεβαίωνε πως οι ανακριτικές αρχές είχαν τα πρωτότυπα ηχητικά στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή, έλεγε ψέματα;

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα ήδη αναπάντητα από την κυβέρνηση κρίσιμα ερωτήματα:

– Ποιος διέταξε το μοντάζ; – Ποιος διέταξε το μπάζωμα; -Ποιος μόνταρε; -Ποιος μπάζωσε; – Γιατί μόνταρε; – Γιατί μπάζωσε; -Ποιος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ, λίγο πριν από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού περί «αποκλειστικά ανθρώπινου λάθους»;»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκλεισε την ανάρτησή του, σημειώνοντας, «Σφίγγει ο κλοιός. Καμία συγκάλυψη δε διαρκεί για πάντα».