Να δράσει προς διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών καλεί εκ νέου ο Στέφανος Κασσελάκης τον πρωθυπουργό και πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, Κυριάκο Μητσοτάκημετά τις συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο καθώς και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Ads

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέρει με δήλωσή του το αίτημα που έχει απευθύνει τον πρωθυπουργό από την 1η Νοεμβρίου, να εγκρίνει την άρση απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ, προκειμένου να μπορέσουν να καταθέσουν στις δικαστικές αρχές.

«Συνάντησα τον κύριο Μητσοτάκη στο γραφείο του εδώ στη Βουλή, όπου ανέδειξα με τον πλέον έντονο τρόπο το σύστημα των νομιμοφανών επισυνδέσεων και του Predator και τον κάλεσα τότε και τώρα ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ να προβεί στην άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ ώστε να μπορούν να καταθέσουν στη δικαιοσύνη χωρίς να κρύβονται πίσω από το απόρρητο» υπενθυμίζει ο κ. Κασσελάκης, στη δήλωσή του.

«Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκα και με τον κύριο Ράμμο της ΑΔΑΕ σήμερα το πρωί και με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι προς αυτή τη κατεύθυνση να είναι τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ. Με μία πλειοψηφία 3/5 η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη με τον τρόπο που υπολογίστηκε και τη συνεργασία μόνο του κυρίου Μητσοτάκη με τον κύριο Βελόπουλο και την ακροδεξιά» συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Το Σύνταγμά μάς δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι. Η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους. Αν δεν λάμψει η Δικαιοσύνη σε αυτό το ζήτημα, πολύ απλά, πολλοί νέοι δεν θα θέλουν πλέον να ασχολούνται με την πολιτική. Και αυτή η ποιότητα της Δημοκρατίας θα απογοητεύσει τον Έλληνα πολίτη. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

»Σε αυτό το πλαίσιο μίλησα με τον κύριο Ανδρουλάκη με τον οποίον μεταξύ άλλων συζητήσαμε το θέμα των υποκλοπών. Προφανώς και ο ίδιος είναι θύμα αυτής της κατάστασης. Από μεριάς μας θα βάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά. Να μην βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωσή τους – και είναι υποστελεχωμένες. Αλλά βεβαίως σε όλη την προσπάθεια για να λάμψει το φως σε αυτή την υπόθεση που δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για το 41%.

»Αφορά όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες. Από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μία τέτοια αλαζονεία με την εκλογή που πέρασε να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτή την υπόθεση. Προσβάλλει την κοινή λογική, τη νοημοσύνη και τους πολύ γενναίους λειτουργούς σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.