«Δεν εκλέχθηκα στην θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική μου προϋπηρεσία, αλλά για την ανθρωπιά μου και την πρόθεσή μου να σπάσω αβγά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον Alpha το βράδυ της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου.

Ads

Για τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος είπε ότι «υπάρχουν αποχωρήσεις, υπάρχουν και εισροές. Το θέμα είναι ποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική παράταξη. Το μόνο κόμμα που μπορεί να συμπληρώσει αυτή την προσδοκία του κόσμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι έχει συμβεί και μπορεί μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαι προσηλωμένος στο να ενώσω τον δημοκρατικό κόσμο. [….]Ο γέγονε, γέγονε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών, ανοιχτό και αξιοκρατικό.[…]

Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος προσπάθησε να είναι «όσο το δυνατόν πιο ενωτικός» από την πρώτη στιγμή και ότι έχει τη συνείδησή του «καθαρή».

Για τις ευρωεκλογές είπε ότι στόχος είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.  «Περάσαμε μία διάσπαση, θα υπάρξει όμως μια μεγάλη ανανέωση, μία ριζική ανασυγκρότηση».
«Πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί πρώτο κόμμα.