Σε διόρθωση του χαρακτηρισμού του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ως «κρατιδίου» προχώρησε με ανάρτησή του τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι σε δήλωσή του από το Αιγάλεω το βράδυ της Πέμπτης (21/9), ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν αντιδράσεις, ανάμεσα σε αυτές και της Έφης Αχτσιόγλου.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου.

Ads

«Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική» πρόσθεσε.

Διαβάστε: Τα κυπριακά ΜΜΕ για το «κρατίδιο» του Κασσελάκη / Ασυναρτησίες, ολίσθημα και ανιστόρητη γκάφα

«Αϋπνία και κούραση»

Σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/9), αποδίδει την αναφορά του αυτή στην «αϋπνία και την κούραση της περιοδείας» και σημειώνει πως «υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά» και στη συνέχεια διαβεβαιώνει πως «μαθαίνει τις λέξεις πολύ γρήγορα» και ότι «είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης» για εκείνον.

Η ανάρτηση:

Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.

Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες.

Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα.

Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.

Τα Κατεχόμενα – η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα.

Ας μην ανησυχεί κανείς.

Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα.

Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.

Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.

Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο.