Με χαιρετισμό του Στέφανου Κασσελάκη, ξεκίνησε το πρώτο από τα περιφερειακά συνέδρια που έχει δρομολογήσει, το Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας, και πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της περιφέρειας και στην αποκέντρωση.

Ads

Ο κ. Κασσελάκης στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε το Αναπτυξιακό Συνέδριο ως το πρώτο βήμα σε ένα μακρόπνοο και εμπεριστατωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ., το οποίο θα περιλαμβάνει «ισομερείς ευκαιρίες για όλους», όπως είπε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το «ελληνικό όνειρο», το οποίο βασίζεται σε μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και άμυνα, σε μια σύγχρονη κοινωνία, σ’ ένα αποδοτικό κράτος από την αρχή, σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, τόνισε: «Θέλουμε να υπηρετήσουμε με όλη μας την ψυχή, με καθαρά χέρια αυτή τη χώρα και να δημιουργήσουμε αυτό το οποίο λέω, ένα εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο.

Έχει έρθει η στιγμή που ένα παιδί που γεννιέται σε αυτόν εδώ τον τόπο πρέπει να μπορεί να μεγαλώσει εδώ, να διαπρέψει εδώ, να αισθανθεί ισότιμος συμπολίτης εδώ και να μην γίνει ούτε απόδημος στο εξωτερικό, ούτε εγχώριος απόδημος μέσα στην Ελλάδα. Και όλοι μας εδώ έχουμε ευθύνη σε αυτό και είμαστε εδώ με τους βουλευτές μας και τοπικούς και θεματικούς, οι οποίοι είναι στη διάθεσή σας να τους αξιοποιήσετε.

Ads

Διότι το εθνικό σχέδιο, το ελληνικό όνειρο, βασίζεται σε μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και άμυνα, σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Σ ένα αποδοτικό κράτος από την αρχή. Με ανάπτυξη και εξέλιξη για όλους. Και αυτά δεν είναι ιδέες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη και σε ρομπότ, είναι απλά πράγματα που έχουν δουλέψει, έχουν δουλέψει στο παρελθόν και στην Ελλάδα, έχουν δουλέψει και σε άλλες χώρες. Το θέμα είναι ποιος θέλει να ακούσει και να τα κάνει πραγματικότητα.

Εμείς είμαστε εδώ να σας ακούσουμε. Θα τα αξιολογήσουμε, θα τα προτεραιοποίησουμε και με τη στήριξή σας θα γίνουν πραγματικότητα».

Λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου ο κ. Κασσελάκης είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη και τους 13 δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας.