Κατηγορηματικά διέψευσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και Στάθης Παναγούλης τους ισχυρισμούς των Κασιδιάρη και  Παναγιώταρου ότι είχαν συναντήσεις με στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ads

 
«Είμαι υποχρεωμένος από του βήματος της Βουλής να διαψεύσω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση ή συζήτηση με βουλευτή η στέλεχος της Χρυσής Αυγής και να πω ότι έχω προσωπικές απόψεις και που δημόσια έχω εκφράσει αλλά και συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες συμφωνώ και τις οποίες υπηρετώ στη Βουλή και στο δημόσιο χώρο» τόνισε ο Νίκος Βούτσης.

Από την πλευρά του, ο Στ. Παναγούλης, σε δηλώσεις του στο Βήμα επισήμανε ότι «μιλάω με όλους τους βουλευτές και με τους 298 της Βουλής, εκτός του  Μάκη Βορίδη». Πρόσθεσε, επίσης, ότι το μόνο που λέει με τον Ηλία Κασιδιάρη ένα «γεια» και τίποτα άλλο.
 
«Όποιος μου πει γεια στη Βουλή του λέω και εγώ» είπε συγκεκριμένα και αρνήθηκε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης του πρότεινε να είναι μάρτυρας. Σε ερώτηση εάν στις συναντήσεις που είχε με τον κ. Κασιδιάρη, έγινε αναφορά για τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής περί σκευωρίας, ο κ. Παναγούλης είπε: «Δεν θα έλεγα τίποτα που να θίγει την προσωπικότητά μου και τον ΣΥΡΙΖΑ».
 
Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι τα ίδια που έλεγε ο Τ.Μπαλτάκος τού τα έχουν πει και άλλοι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει εάν οι συνομιλίες είναι βιντεοσκοπημένες.
 
«Από την ημέρα που ασκήθηκε αυτή η άθλια δίωξη εις βάρος μας μίλησα με όλους τους πολιτικούς αντιπάλους που έχουν πάρει θέση υπέρ της αλήθειας. Ο κ. Μπαλτάκος είναι ένας από αυτούς. Και ο κ. Βούτσης είναι ένας από αυτούς κι έχω μιλήσει και με τον κ. Παναγούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε τονίζοντας πως έχει ζητήσει από τον Στ. Παναγούλη να προσέλθει στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης, αλλά εκείνος είπε ότι δέχεται κομματικές πιέσεις και αρνήθηκε. Για τον Ν. Βούτση ανέφερε ότι δημοσίως έχει μιλήσει για μεθόδευση, στην υπόθεση της ΧΑ.
 
Προς την ίδια κατεύθυνση, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, ισχυρίστηκε ότι έχει ηχογραφημένη συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση.