Την έντονη αντίδραση της Μαρίας Καρυστιανού προκάλεσαν τα όσα είπε τη Δευτέρα στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα Τέμπη, επικαλούμενος μεταξύ άλλων ανάρτηση του Νίκου Πλακιά, ο οποίος έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στο δυστύχημα.

Ads

Πρόκειται για ανάρτηση την οποία είχε κάνει ο κ. Πλακιάς πριν από περίπου 3 ημέρες και η οποία αναφερόταν στην εύρεση κοντέινερ του εμπορικού τρένου σε ιδιωτικό χώρο, ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία.

«Το κοντέινερ βρισκόταν στις αποθήκες της Μεταφορικής εταιρίας που ανήκε και πήγε εκεί μετά από έλεγχο που είχε υποστεί μαζί με τα υπόλοιπα της εμπορικής στον χώρο που τα πήγαν μετά την σύγκρουση ο οποίος είναι στην Θεσσαλονίκη.

Κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα το παράξενο και μεμπτό (εννοώ αν είχε κάτι περίεργο μέσα, αλλά δεν βρήκαν τίποτα παρά μόνο τρόφιμα όπως έγραφε και η φορτωτική) και έτσι επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε στις αποθήκες της εταιρίας του», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ads

Ο υπουργός Υγείας λοιπόν επικαλέστηκε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της έντονης αντιπαράθεσης που είχε με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Θα μπορούσατε να επικαλείστε διάφορες άλλες πηγές πληροφόρησης και όχι τα ονόματά μας. Εκτός και εάν την επόμενη φορά να αναφερθείτε και στις άλλες αναρτήσεις μου για τα Τέμπη! Όπως για την υπουργοποίηση της μισής εξεταστικής επιτροπής. Όπως τις αναρτήσεις για τον δολοφόνο από τις Σέρρες Κώστα Καραμανλή. Όπως για τον μπουλντόζα από τον Βόλο (Χάρη Τριαντόπουλο). Όπως εκατοντάδες άλλες που δεν είναι υπέρ της κυβερνήσεως σας» τονίζει μεταξύ άλλων ο Νίκος Πλακιάς σε ανάρτησή του.

Νωρίτερα, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας πως «Κάνατε σημαία την άποψη ενός γονέα γιατί σας βόλευε και αγνοήσατε την αλήθεια των πραγματογνωμόνων επειδή δεν σας βόλευε».

Η ίδια μάλιστα τον κατηγόρησε για μικροπολιτική, κάνοντας λόγο για αναξιοπρέπεια και «ανυπόστατες αρλούμπες».

Τέμπη: Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού κατά Άδωνι

Παραβιάσατε εκ νέου κάθε όριο ηθικής και ανθρωπιάς . Βέβηλα ψέμματα και παρανοειδής έκφραση λόγου, ως συνήθως.

Κάνατε σημαία την άποψη ενός γονέα γιατί σας βόλευε και αγνοήσατε την αλήθεια των πραγματογνωμόνων επειδή δεν σας βόλευε.

Και για ακόμα μια φορά , φωνάζατε ανυπόστατες αρλούμπες , κάνοντας μικροπολιτική. Ολοφάνερος ο φόβος που προκαλεί η αλήθεια στον ένοχο.

Γιατί δεν ξεσπάσατε με τον ίδιο θυμό και στόμφο όταν βρέθηκαν οστά στο Κουλούρι; Εκείνη την ημέρα ήταν εκτός λειτουργίας η «ευαισθησία » σας;

Αντιλαμβάνεστε, άραγε ότι η χαμηλή ηθική και αναξιοπρέπεια που σας διακρίνει δεν σας επιτρέπει να ακουμπάτε το θέμα των Τεμπών και τον ιερό αγώνα μας; Μάλλον οχι.