Η Ελένη Ντελιοπούλου, μέλος του ΔΣ της ελληνικής ομοσπονδίας καρκίνου, μιλώντας στον Alpha 98,9 , δήλωσε πως, υπήρξαν περιπτώσεις καρκινοπαθών , οι οποίοι «πούλησαν δικά τους πράγματα, όπως ένα οικόπεδο, για να κάνουν επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα», λόγω του γεγονότος πως δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμος χώρος στα χειρουργεία του ΕΣΥ.

Ads

«Πάρα πολλά χειρουργεία αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν ή προέτρεψαν με αυτές τις καθυστερήσεις ασθενείς να πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Προβλήματα προέκυψαν στις ακτινοθεραπείες – που προϋπήρχαν, με μεγάλη ουρά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ντελιοπούλου, η οποία, τόνισε ότι, κάποιοι ασθενείς που έρχονται από την επαρχία, δεν είχαν που να κοιμηθούν, καθώς, «ο φόβος του ιού, έκλεισε τις πόρτες των συγγενών» που τους φιλοξενούσαν μέχρι πρότινος.

«Υπάρχει έντονο πρόβλημα με τη μετακίνηση των ασθενών. Τεράστιο πρόβλημα. Σκεφτείτε ασθενείς από την επαρχία, κάποιοι είχαν συγγενείς που τους φιλοξενούσαν. Έκλεισαν όλες οι πόρτες. Μια κατάσταση απόγνωσης για τους ασθενείς», δήλωσε σχετικά η κα Ντελιοπούλου, η οποία βέβαια επισήμανε ότι «ευτυχώς υπήρξε μια συνεργασία μεταξύ της ΕΛΟΚ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και με τον όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, και δόθηκαν έτοιμα διαμερίσματα για την αντιμετώπιση αυτών των ασθενών, κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα».

Επίσης, ερωτηθείσα, αν γνωρίζουν οι καρκινοπαθείς πότε θα εμβολιαστούν, απάντησε ότι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη, τονίζοντας ότι αυτό πιθανόν να εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, αναφέροντας βέβαια πως, σε περίπτωση που οι καρκινοπαθείς είχαν εμβολιαστεί, θα είχαν «ομαλοποιηθεί» αρκετά ζητήματα που απασχολούν τους ασθενείς.

Ads

«Ζητούμε την προτεραιοποίηση, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε σχετικά η κυρία Ντελιοπούλου.