Κρατώντας κεριά στα χέρια δεκάδες καρκινοπαθείς αλλά και παιδιά με ειδικές ανάγκες απέκλεισαν συμβολικά το βράδυ της Παρασκευής την οδό Μητροπόλεως στην Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι στο φαινόμενο της αιθαλομίχλης – η πρώτη διαμαρτυρία ενάντια σε αυτό το πρόβλημα. 

Ads

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στα μέλη της Ελληνικής Πολιτιστικής Δράσης τα οποία φώναξαν «ναι στη ζωή, όχι στο θάνατο».

«Οι στερήσεις ξεκίνησαν από τα λίγα, αλλά έφθασαν τα πολλά. Πρέπει να φωνάξουμε, να αντισταθούμε για αυτό που περνάμε. Η φύση είναι πανέμορφη και εμείς με τις πράξεις μας την χαλάμε. Να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος σε αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα με την αιθαλομίχλη που μας οδηγεί στον θάνατο», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών, Περσεφόνη Μήττα.

Για παράνομη υλοτομία μίλησε ο Μαργαρίτης Κώστας, μέλος της ελληνικής πολιτιστικής δράσης, λέγοντας ότι «δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο Σεϊχ Σου, το οποίο καταπατείται και υλοτομείται καθημερινά χωρίς να αντιδρά κανείς. Ετσι όπως πάει η κατάσταση δεν θα μείνει δάσος».

Ads

Από την πλευρά του ο δάσκαλος εικαστικών των παιδιών με ειδικές ανάγκες, Σωτήρης Αντωνιάδης είπε ότι «η Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει με την αιθαλομίχλη και αυτό επηρεάζει και τα μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν πολλά αναπνευστικά προβλήματα».