Τα «καρφιά» της εκτόξευσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προς την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Ads

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη θα είναι μάλλον θερμή καθώς αναμένεται η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, που για εκείνον αποτελεί «κόκκινο πανί». 

Πριν από αυτή την πολυαναμενόμενη τοποθέτηση η Φώφη Γεννηματά πήρε το λόγο και χωρίς να αναφέρει ονόματα είπε: 

«Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν και αποδυναμώνουν, που αντιστρατεύονται και δεν υπηρετούν την συνοχή και τη δυναμική της παράταξης, δεν έχουν καμιά απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν καμία τύχη».

Ads

Αμέσως μετά τόνισε ότι δεν μοιράζει συγχωροχάρτια σε κανέναν, συμπληρώνοντας πως «όλοι έχουμε κριθεί και συνεχίζουμε να κρινόμαστε από τους πολίτες». 

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ήρθε «η ώρα της ενότητας της κεντροαριστεράς», σημειώνοντας ότι δεν μπορούμε να μείνουμε στο χθες και στα όσα μας χώρισαν. 

Κατόπιν ανάφερε ότι «ιδιαίτερα στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών έχουν ηθική υποχρέωση να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας».

Εκτιμάται ότι αυτό το τελευταίο είναι ένα μήνυμα προς τους «εκσυγχρονιστές» Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη που ανακοινώνουν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη νέο πολιτικό φορέα.