«Προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος που γίνεται η έρευνα και τι είδους έρευνα είναι αυτή, που μέσα σε ελάχιστο χρόνο έδωσε την απάντηση πως τέσσερις εργαζόμενοι των KOMY συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΟΔΥ, Γιώργος Δελλής, μιλώντας στο newsit, σχετικά με την παύση της σύμβασης τεσσάρων ατόμων των Κινητών ΟΜάδων Υγείας, στην οποία προχώρησε ο ΕΟΔΥ, για το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στο κτίριο της HELEXPO στο Μαρούσι.

Ads

«Είδαν video ή κάποια τόσο καθαρή φωτογραφία και αναγνώρισαν με μεγάλη βεβαιότητα πρόσωπα; Έκαναν εσωτερική έρευνα και μιλούν με υπαλλήλους ρωτώντας τους ευθέως; Κανείς μας δεν ξέρει έως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον  με ποιο τρόπο βρέθηκαν αυτοί οι 4. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποια ακριβώς  διαδικασία έχει ακολουθηθεί. Το σίγουρο είναι ότι είναι αντιεργασιακή η μέθοδος να επιλέγονται βιαστικά μόνο τέσσερις και να κατηγορούνται με τρόπο επιθετικό. Οι υπόλοιποι ποιοι είναι; Ελέγχθηκαν δηλαδή όλοι;», αναρωτήθηκε ο κ. Δελλής στη συνέχεια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων, πρόσθεσε, «οι 4 εργαζόμενοι που καταγγέλλονται αναρωτιούνται: ”Πώς μπορεί να αποδειχθεί ότι συμμετείχαμε; ‘Ότι δεν μπορεί απλώς να περάσαμε για λίγο ή ακόμα και εντελώς τυχαία από το σημείο;” Μιλούν για το τεκμήριο αθωότητας τους. Υπάρχουν λοιπόν ερωτηματικά για την ταυτότητα τους και πως αυτή συγκεκριμενοποιήθηκε έτσι βιαστικά. Ζητάμε από την διοίκηση να μας πει με ποιο τρόπο διερευνάται η συμμετοχή των ανθρώπων, τόσο των συγκεκριμένων 4 όσο και οποιουδήποτε άλλου. Μέχρι τότε και όσο η διαδικασία είναι σε εξέλιξη δεν μπορούν αυτοί οι 4 να θεωρούνται κατηγορούμενοι».

«Οι εναλλασσόμενοι εργαζόμενοι στον πρώτο όροφο της Helexpo είναι περίπου 100 ενώ υπάρχει και η παρουσία ατόμων που προσέρχεται για τα rapid test», συμπλήρωσε ο κ. Δελλής.

Ads