Την εκτίμηση ότι η ταυτότητα των δραστών του πρόσφατου διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, εγείρει πλήθος ερωτημάτων κάνει σε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα το διπλό εμπρησμό της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ads

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη «αν και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα κατήγγειλαν την Ελλάδα για αντισηματισμό προέκυψε στη συνέχεια ότι πρόκειται για έργο δύο Αμερικανών που υπηρετούν στη βάση της Σούδας, δύο Βρετανών που υπηρετούν, κατά πληροφορίες, ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ και ενός Έλληνα που σχετίζεται με την τροφοδοσία της βάσης».

Βάσει αυτών ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε στον Γ. Παπανδρέου το ερώτημα αν εκτιμά ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός προσώπων που έδρασαν αυτοβούλως, ή για συμβάν που σχετίζεται με έξωθεν πιέσεις που δέχεται η χώρα στα μέτωπα της οικονομίας και της διπλωματίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η αστυνομία προέβη στη σύλληψη τους ενός εκ των 2 Αμερικανών που αναζητούνταν ως δράστες του εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής. Όπως έκανε γνωστό η αστυνομία, ο συληφθής διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλης των Χανίων και εισήλθε προ τριμήνου στην Ελλάδα για να διδάξει την Αγγλική Γλώσσα. Ο δεύτερος Αμερικανός που καταζητείται είχε έρθει πριν ένα μήνα στην Ελλάδα για τον ίδιο σκοπό.

Ads

Χθες μάλιστα, οδηγήθηκαν στον ανακριτή ο Αμερικανός συλληφθέντας αλλά και οι 2 Βρετανοί κι ο ένας Έλληνας που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τους εμπρησμούς στην Εβραϊκή Συναγωγή.

Οι δύο Βρετανοί και ο Έλληνας αναμένεται να απολογηθούν σήμερα, ενώ ο Αμερικανός πήρε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης.