Απέναντί μου βρήκα έναν τοίχο. Θέλουν πάση θυσία υπογραφή και δεν υποχωρούν στο θέμα αυτό» δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικα, την Κυριακή. Υποστήριξε πάντως ότι σε άλλα θέματα βρήκε πως υπάρχει μια δυνατότητα διαφορετικού χειρισμού τους.

Ads

 

«Στην απαίτησή τους για το θέμα της υπογραφής είναι αμετακίνητοι γιατί φοβούνται πάρα πολύ, μετά το θέμα του δημοψηφίσματος, πως δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα μέχρι το 2015 έστω και αν περάσει από την Βουλή» πρόσθεσε. «Στην περίπτωση αυτή εγώ δεν βρίσκω πολιτικά κόσμιο να βάλω μία υπογραφή και να αφήσω ‘μετέωρο’ στην απόφασή του τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα απαξίωνε έναν από τους δύο αρχηγούς των άλλων κομμάτων» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στη δική του συμμετοχή, «τους δήλωσα πως εγώ το ερχόμενο Σάββατο με ένα δικό μου άρθρο στην εφημερίδα του Κόμματος θα επιχειρηματολογήσω για ποιους λόγους πρέπει να στηρίξουμε την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, πράγμα και το οποίο εδέχθησαν».

Ads

Ο Γ.Καρατζαφέρης υποστήριξε τέλος ότι στη συνάντησή του με την τρόικα έθεσε μία παράμετρο που, όπως δήλωσε, «δεν τους είχε θέσει ποτέ κανείς έως τώρα, πως με την στάση τους θα κάνουν κυβέρνηση την αριστερά, θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε ‘Κούβα της Μεσογείου’ και φυσικά δεν ομιλώ για κόμματα της αριστεράς που συμφωνούν με την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Τα κόμματα αυτά θα έπρεπε κατά την άποψή μου να συμμετέχουν και στην κυβέρνηση».