«Κάποια στιγμή τα δυο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πρέπει να βρουν το θάρρος και να μιλήσουν για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών που καταδυναστεύουν και γκετοποιούν την Αθήνα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε περιοδεία του στο κέντρο της Αθήνας. «Θέλουμε την Αθήνα ελεύθερη πόλη», τόνισε σε μία σειρά αντιμεταναστευτικών δηλώσεών του.

Ads

Συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους στην περιφέρεια Αττικής και στο δήμο της Αθήνας, χαρακτήρισε την πλατεία Θεάτρου «άγονη γραμμή» της Αθήνας και κάλεσε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθούν την περιοχή για «να δουν την αλήθεια από κοντά».

«Συναντήσαμε περίπου 350 ανθρώπους εκ των οποίων οι Έλληνες ήταν κάτω από 50. Μια κατάσταση αποπνικτική», δήλωσε.

«Επιτέλους θέλουμε την Αθήνα ελεύθερη πόλη. Ας τολμήσουν να δουν το μέγιστο πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα το οποίο δεν θέλουν να δείξουν και κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα για όλους τους Αθηναίους, για όλους τους κατοίκους της Αττικής και αυτό κάνουμε. Αναδεικνύουμε το πρόβλημα».

Ads

Επιπλέον, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επέμεινε στην ανάγκη διεξαγωγής διαλόγου στην Κεντροδεξιά,παρά την αρνητική στάση της ΝΔ αλλά και την κατάληξη της συνάντησής του με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, η οποία εξελίχθηκε σε ανταλλαγή αιχμηρών δηλώσεων Καρατζαφέρη – Μολυβιάτη και επανέλαβε την πρότασή του για έναρξη διαλόγου μεταξύ των κομμάτων της Βουλής, προκειμένου να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση.