Θετικός στην προοπτική επανένωσης της κεντροδεξιάς εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, προσθέτοντας ότι έσπασε ο πάγος ανάμεσα στον ίδιο και στον Αντώνη Σαμαρά.

Ads

«Πιστεύω πως ο κ. Σαμαράς δεν είναι η ίδια περίπτωση με αυτήν της μεσοβασιλείας του Έβερτ, εκείνη την περίοδο μεταξύ Μητσοτάκη και ερχομού Καραμανλή. Πιστεύω ότι κάνει καλύτερους χειρισμούς, γιατί οι επόμενοι βλέπουν τα λάθη των προηγούμενων και διορθώνονται» υποστήριξε για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στη Ντόρα Μπακογιάννη, εμφανίστηκε περισσότερο επικριτικός. «Πιστεύω πως το ‘γινάτι’ βγάζει μάτι. Πιστεύω ότι αλληθωρίζει προς άλλες καταστάσεις» υπογράμμισε. Πρόσθεσε, όμως, πως θα την ήθελε σε ένα «ντιλ» που θα αφορά στην κεντροδεξιά στο σύνολό της.

Ερωτηθείς, ωστόσο, για το ενδεχόμενο μετακίνησης βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Ν.Δ. και τούμπαλιν, υποστήριξε πως «τα παιχνίδια αυτά της κ. Μπακογιάννη δεν τα θέλω, και δεν θέλω να είναι συνοδοί μου στην πολιτική μου πορεία». Υποστήριξε πως «η πόρτα είναι ανοιχτή για όσους βουλευτές του θέλουν να φύγουν και θα ανοίξει για όποιον δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα».

Ads

Εν τω μεταξύ την εκτίμηση ότι οδηγούμαστε σε εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέροντας μάλιστα ως πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους την 4η Απριλίου. Παράλληλα, ανέφερε την εκτίμησή του ότι ο Γ.Παπανδρέου «εκτός απροόπτου, έχει καπαρώσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ.Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σχεδιάζει να κερδίσει τις εκλογές, ωστόσο, εκτίμησε ότι υπάρχει κι άλλη οδός απ’ όπου μπορεί να τις χάσει». Επισήμανε επίσης πως κατά την άποψή του ο Γιώργος Παπανδρέου «στη συνέχεια, ο θα “παραδώσει το δακτυλίδι”, όπως ακριβώς έγινε και με την περίπτωση Σημίτη».

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της χώρας, και εξέφρασε την ικανοποίησή του που το ακούει όπως είπε- «κάθε μέρα και από περισσότερα χείλη – χθες το άκουσα από τον κ. Πάγκαλο – ότι δεν φτάνει μόνο η επιμήκυνση του χρέους προς την τρόικα, αλλά η επιμήκυνση του συνολικού χρέους της χώρας».