Θυελλώδης ήταν η αντιπαράθεση που ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στο ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση, με αφορμή την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Χήτα για την κατάληξη των σημερινών επεισοδίων για το Πολυτεχνείο. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης επέκρινε την κυβέρνηση για υποκρισία και «τζάμπα απειλές» στους πολίτες με την επιβολή προστίμων, την ίδια ώρα που επέτρεψε την παραβίαση των μέτρων στο ΚΚΕ.

Ads

«Η πολιτική μαλακία και η ανοησία έχουν τα όριά τους», ήταν η οργισμένη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.

«Παρακαλώ να το πάρετε πίσω», είπε ο αντιπρόεδρος Απόστολος Αβδελάς, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ.

«Να μην με παρακαλείτε καθόλου! Δεν διαγράφω και δεν αναιρώ τίποτα!», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ads

«Σας παρακαλώ να το αποσύρετε. Μπορείτε να το πείτε και με άλλον τρόπο», επέμεινε ο Απόστολος Αβδελάς.

«Το λέω με αυτόν τον τρόπο. Ό,τι η πολιτική μ…..α και η ανοησία – το επαναλαμβάνω – έχει και τα όριά της! Μετατραπήκατε δυστυχώς, σε δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης στην εγκληματική επίθεση, στη βία και στον αυταρχισμό. Στις προπηλακίσεις και στις προσαγωγές! Φαίνεται ζηλέψατε τη δόξα της Χρυσής Αυγής που απουσιάζει!», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Στο βούρκο του συναδέλφου δεν θα πέσουμε. Δεν έχουμε διάθεση να λερωθούμε», είπε ο Κωνσταντίνος Χήτας και πρόσθεσε: «Μάλλον λησμονεί, παρά τη μακρά του κοινοβουλευτική παρουσία, ότι βρίσκεται στο κοινοβούλιο και φυσικά οι άναρθρες κραυγές του δεν πρόκειται να συγκινήσουν κανέναν. ‘Αλλοι παρανόμησαν και δεν συνελήφθησαν σήμερα. Ο νόμος είναι για όλους. Τα υπόλοιπα τα αφήνω για τον ίδιο», είπε ο Κωνσταντίνος Χήτας.

«Έγιναν συλλήψεις! Είστε δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης στη βία και στον αυταρχισμό. Όσο συνεχίζετε να λέτε αυτές τις ανοησίες, κάνετε προβοκάτσια», απάντησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.