Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, δεν διέψευσε την πρακτική «σακούλες με λεφτά» της τότε κυβέρνησης Καρμανλή προς τους πυρόπληκτους της Ηλείας, με την οποία, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη σύσκεψη που συμμετείχαν οι Πέτρος Δούκας και Σπήλιος Λιβανός η ΝΔ «γύρισε» το εκλογικό «παιχνίδι» υπέρ της.

Ads

Ο Κώστας Καραγκούνης ουσιαστικά – και προφανώς άθελά του – παραδέχθηκε πως η αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από την κυβέρνηση έγινε επειδή συμμετείχε στη σύσκεψη με τον Πέτρο Δούκα, όπου έγινε λόγος για ψηφοθηρικές αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Ηλείας, το 2007 και όχι επειδή ήταν ψέματα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και ρωτήθηκε για την αποπομπή του κ. Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από την παρουσιάστρια της εκπομπής, Νατάσσα Γιάμαλη, χωρίς να διαψεύσει τα όσα ακούστηκαν.

Αναλυτικά ο διάλογος ανάμεσα στην παρουσιάστρια και τον βουλευτή της ΝΔ:

Ads
  • «Ο κ. Λιβανός απεπέμφθη για ένα ζήτημα πολύ συγκεκριμένο, το οποίο ήταν λάθος ο χειρισμός. Ήταν απαράδεκτα τα όσα είπε ο κ. Δούκας και ήταν λάθος ο χειρισμός του υπουργού»
  • «Ψευδή ήταν;»
  • «Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι αυτή τη στιγμή που δείχνει αυτή την ευαισθησία ο πρωθυπουργός και αποπέμπει τον συγκεκριμένο υπουργό, την ίδια στιγμή υπάρχει η κ. Χριστοδουλοπούλου και πλήθος άλλων στελεχών που λένε τερατώδη πράγματα, απείρως πιο τερατώδη πράγματα και δεν μας απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν απεπέμφθη κανένας απ’ αυτούς».
  • «Άρα δεν απεπέμφθη λόγω ψεύδους, απεπέμφθη λόγω αξιακού πλαισίου».
  • «Προφανώς, προφανώς».
  • «Ευχαριστώ».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: