Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μίλησαν σήμερα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

Ads

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι «η πανδημία έχει ξεφύγει» και ότι «θα θρηνήσουμε πολλά θύματα μέχρι τα Χριστούγεννα». 

Στην συνέχεια, μίλησε για την κυβέρνηση λέγοντας ότι «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πατάει σε δύο άλογα. Δεν μπορεί να επιλέγει μια στρατηγική που λέει “θα επιτρέψω την έξαρση της πανδημίας” και από την άλλη μεριά να μην παίρνει μέτρα δρακόντεια να περιορίσει την έξαρση της πανδημίας. Θα χρεωθεί πολλούς θανάτους».

Επιπλέον, έδειξε την αγωνία του για το τέταρτο κύμα της πανδημίας και έθεσε το ερώτημα «Θα δούμε ασθενείς διασωληνωμένους στο πάρκινγκ του νοσοκομείου για να θορυβηθεί η κυβέρνηση;».

Ads

Τέλος, ο κ. Καπραβέλος τόνισε την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα και ζήτησε την αλλαγή του πρωτόκολλου 50+1 για τα σχολεία λέγοντας ότι «Αυτός ο μύθος πρέπει να τελειώνει. Είναι λάθος να διακρίνουμε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους τη στιγμή που 10% και το 20% των εισαγωγών μας των θανάτων είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

Γιαννάκος: «Η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική, πάρα πολύ δύσκολη»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου και περιέγραψε την εικόνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία. Αρχικά, έδωσε τα νούμερα της εφημερίας που έκλεισε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, και είπε ότι 13 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε απλούς θαλάμους. Παράλληλα, έγιναν συνολικά 68 εισαγωγές στο νοσοκομείο. Όπως είπε, ασθενείς μεταφέρονται από το ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Στην συνέχεια, τόνισε ότι «Η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική, πάρα πολύ δύσκολη», ενώ πρόσθεσε ότι οι θάνατοι από κορονοϊό είναι περισσότεροι από τους νεκρούς όλων των άλλων παθήσεων που φτάνουν στα νοσοκομεία.