Για την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης λόγω των πολλών εισαγωγών από κορονοϊό, μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας πως «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μας σώσει».

Ads

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο Διευθυντής στη Β’ΜΕΘ του νοσοκομείου τόνισε στον ΣΚΑΙ πως «o επόμενος ασθενής στο Παπανικολάου θα διασωληνωθεί στον διάδρομο και ο επόμενος στο parking του νοσοκομείου».

«Η κατάσταση στο σύστημα υγείας δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό», τόνισε ακόμη, επισημαίνοντας την ανάγκη για περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Ο Νίκος Καπραβέλος τάχθηκε για μια ακόμη φορά υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες.

Ads

«H υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μας σώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος. «Το να κλείσουμε τα σχολεία και την οικονομία είναι παράπλευρες απώλειες», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος άλλες χώρες δεν ανησυχούν γιατί έχουν δημιουργήσει αυτό το μαξιλάρι, ειδικά της τρίτης δόσης.

Νέα μέτρα

Ο Νίκος Καπραβέλος χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ως «παροδικά, που συγκαλύπτουν αυτή τη στιγμή θα υπάρξει μια ανακοπή στην πανδημία, αλλά θα βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με την επόμενη μετάλλαξη».

Πρέπει να μπούμε στην τρίτη δόση και να επεκταθεί ο εμβολιασμός, κατέληξε.