Ο Νικόλαος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως δεν πρέπει να γίνεται καμία συζήτηση για άρση του lockdown τη δεδομένη στιγμή χαρακτηρίζοντας κάθε συζήτηση για επιστροφή στην κανονικότητα, ως «πρόωρη» , ενώ ανέφερε πως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής» , δηλώνοντας παράλληλα πως «δεν πρέπει να ανοίξουμε»  καθώς «η διασπορά είναι στη διπλανή μας πόρτα» , προειδοποιώντας πως «αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα, το 3ο κύμα θα είναι φοβερό» , χαρακτηρίζοντας βέβαια το εμβόλιο ως την «ελπίδα της κοινωνίας»  απέναντι σε έναν ιο με «φοβερή μεταδοτικότητα» .

«Το δεύτερο κύμα ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο» , δήλωσε επίσης ο κύριος Καπραβέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτός που θα ανοίξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του» , αναφέροντας μάλιστα πως «αν δε ληφθούν μέτρα, θα είναι εθνική τραγωδία» , επικαλούμενος τα στοιχεία που έδειχναν πως «στις 25 Νοεμβρίου, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη».