Την οργή του για τη μη λήψη μέτρων εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ads

Μιλώντας στο Open, ξεκαθάρισε αρχικά πως είναι υπέρ του «καθολικού και υποχρεωτικού εμβολιασμού», επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η λύση, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν είναι υπέρ των lockdown.

«Είμαι θυμωμένος, χάνονται άδικα τόσες ψυχές. Γυρνάμε γύρω – γύρω δεν παίρνουμε μέτρα, τα αναβάλλουμε» σημείωσε και πρόσθεσε: «τι σημαίνει τα μέτρα μετά τις 3/01; Δηλαδή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου κάνουμε σύμβαση με τον κορονοϊό;» επισημαίνοντας πως τα μέτρα έπρεπε να είχαν ήδη παρθεί.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» έστρεψε τα βέλη του και στην Πολιτεία που, όπως είπε, «δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της, πρέπει να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα και να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της».

Παράλληλα, κ. Καπραβέλος υπενθύμισε πως «από τον Αύγουστο είχαμε πει γιατί πρέπει να πάρουμε μέτρα, να μην έχουμε “μαύρο Νοέμβρη”, “μαύρο Δεκέμβρη”, “μαύρα Χριστούγεννα”. Και μέτρα δεν πάρθηκαν. Έγιναν τεράστια επιχειρησιακά λάθη και τα πληρώνουμε αυτή τη στιγμή».

Ads

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες. «Τα self test είναι μια κοροϊδία. Αυτή τη στιγμή, συνάδελφοι μου στο Παπανικολάου για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης πρέπει να κάνουν pcr τεστ, όλοι. Και αυτοί που κάνουν rapid test πρέπει να βεβαιώσουν τη νόσησή τους με pcr. Το self test αν θες το κάνεις, αν θες, δεν το κάνεις» τόνισε, χαρακτηρίζοντας «ασόβαρη την αντιμετώπιση» της πανδημίας.