Μια μεγάλη καμπάνια των Greek Vegans τρέχει στο μετρό της Αθήνας. Από τις 9 Σεπτεμβρίου 184 αφίσες με μηνύματα vegan έχουν τοποθετηθεί στους συρμούς του μετρό και θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας που θα διαρκέσει 28 ημέρες. 

Ads

Οι εν λόγω αφίσες απεικονίζουν ζώα και φέρουν μηνύματα όπως: «Δες ποιον έφαγες σήμερα» και «Κάποιες κραυγές δεν ακούγονται ποτέ».

Η καμπάνια προκάλεσε τις αντιδράσεις της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι οι διαφημιστικές αφίσες «προωθούν τις απόψεις ομάδων “vegan”» και στοχοποιούν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, και παράλληλα δυσφημούν το ελληνικό κρέας. 

Η ΕΔΟΚ υποστηρίζει ακόμη, ότι η Αττικό Μετρό, δίνοντας το πράσινο φως για την δημοσιοποίηση «ομάδων χωρίς θεσμικό χαρακτήρα, φαίνεται να παίρνει θέση σε έναν διάλογο για ένα θέμα με σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις».

Ads

Οι Greek Vegans από την πλευρά τους, αναφέρουν ότι στόχος τους δεν είναι να σοκάρουν, αλλά «να ευαισθητοποιήσουν και θα παρακινήσουν τον κόσμο να μάθει περισσότερα για το πόση βία κρύβεται στο πιάτο του».

image

image

image

image

image

* Φωτό από το facebook της ομάδας Greek Vegans