Υπέρ μιας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους τάσσεται το 71,9% των Ελλήνων, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία νέας δημοσκόπησης της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 71,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που τάσσεται υπέρ της ρήξης.

Παράλληλα, το 72,9% των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ μόλις ένα 20,3% ζητάει την επιστροφή στη δραχμή. Την ίδια στιγμή, πάντως, περίπου επτά στους δέκα (68,8%) θεωρούν ορατό τον κίνδυνο ενός Grexit, την ώρα που το 24,1% εκτιμά ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος.

Προβάδισμα 15 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Ads

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ξεπερνά τις 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Ενδεικτικά, στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν αν σήμερα διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, το 36,9% των ερωτηθέντων επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 21,7% τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

Παράλληλα, η έρευνα παρουσιάζει ότι το αίσθημα ελπίδας προς την κυβέρνηση έχει σημειώσει πτώση (43,3% τον Απρίλιο, 62,5% τον Φεβρουάριο), με την ανησυχία (52,9% τον Απρίλιο και 34% τον Φεβρουάριο) και τον θυμό να εντείνονται (32,6% τον Απρίλιο ένα 2,7% τον Φεβρουάριο).