Σφοδρές αντιδράσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η προσπάθεια Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής, την Τρίτη, να κληθεί η Ελένη Τουλουπάκη ως ύποπτη και όχι ως μάρτυρας στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ads

Την Τετάρτη, ωστόσο, το κυβερνών κόμμα φαίνεται πως κάνει ένα βήμα πίσω, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην ειδική επιτροπή παίρνουν αποστάσεις από το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αν και οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι «υπάρχει ζήτημα με την κ. Τουλουπάκη», προσανατολίζονται να μη στηρίξουν το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, αναγνωρίζοντας ότι την ιδιότητα του υπόπτου μόνο οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που ερευνούν τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους, μπορούν να την αποδώσουν στην κ. Τουλουπάκη.

Την Τρίτη, ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, με γραπτό του αίτημα ζήτησε να κληθεί η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς στην Προανακριτική ως ύποπτη και όχι ως μάρτυρας.

Ads