Η κυβέρνηση φέρεται να οπισθοχωρεί μετά την κατακραυγή που έχει γίνει στη χώρα και διεθνώς για τη δράση των παραστρατιωτικών ομάδων που δρουν στον Έβρο τις τελευταίες μέρες, υποκαθιστώντας στρατό και αστυνομία.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs,gr , αργά το βράδυ της Πέμπτης έφτασαν σχετικές διαταγές και οδηγίες, εμπιστευτικού χαρακτήρα στις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας που βρίσκονται στον Έβρο. Σύμφωνα με αυτές θα πρέπει να περιοριστεί η δράση των ανεξέλεγκτων πολιτών που «περιπολούν» στην περιοχή των συνόρων. Πιο συγκεκριμένα στο εξής θα επιτρέπεται η παρουσία μεμονωμένων που δηλώνουν εθελοντικά τη συμμετοχή τους, μόνο συνδράμοντας τις περιπολίες του στρατού και όχι αυτόνομα.

Είναι μια πρώτη προσπάθεια περιορισμού της ανεξέλεγκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις ένοπλες ομάδες αγροτών, κυνηγών, εθνοφυλάκων αλλά και οργανωμένων ακροδεξιών ομάδας, που καταδιώκουν μετανάστες. Άλλωστε, το βράδυ της Πέμπτης, μαζί με τις ομάδες εντοπίστηκε και ο υπόδικος για τη δράση της Χρυσής Αυγής,  ευρωβουλευτής Ι. Λαγός. ενώ αρκετές είναι οι ακροδεξιές ομάδες από όλη τη χώρα που έχουν ανακοινώσει πως κλιμάκιά τους έχουν μεταβεί στον Έβρο.

Δεν είναι δεδομένο ότι  θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά είναι μια πρώτη ένδειξη αντίδρασης μετά τον θόρυβο που έχει προκαλέσει η δράση ένοπλων ομάδων και οι επιθέσεις και πολλές απειλές που έχουν καταγραφεί σε βάρος δημοσιογράφων και όσων καταγράφουν με κάμερες και κινητά τη δράση τους.

Ads