Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απαράδεκτη από κάθε άποψη κίνηση του Απόστολου Δοξιάδη, συνεργάτη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να ζητήσει την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη από «Τα Νέα».

Ads

Συγκεκριμένα ο Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος μετέχει στο σχέδιο της κυβέρνησης «κανένα παιδί μόνο» για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, με μια ανοικτή επιστολή εξαπολύει επίθεση με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του αρθρογράφου – «χυδαίο υποκείμενο» όπως τον ονομάζει – Δημήτρη Ν. Μανιάτη και ζητάει την απόλυσή του από την εφημερίδα «Τα Νέα» για σχόλιο που εντόπισε στο Facebook εναντίον της Ειρήνης Αγαπηδάκη. Αξίζει να σημειωθεί πως ίδιος ο Μανιάτης τονίζει πως το εν λόγω σχόλιο δεν είναι δικό του και κακώς του αποδίδεται. 

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Γιώργος Προκοπάκης εντόπισε και κυκλοφόρησε το εν λόγω σχόλιο στο Facebook για να του απαντήσει ο Δ. Μανιάτης: «Για όσους με ξέρουν όμως καλύτερα και βαθύτερα, γνωρίζουν καλά πως δεν θα χρησιμοποιούσα σεξιστικές εκφράσεις που μου αποδίδονται αδίκως και αυθαίρετα. Ο κύριος Προκοπάκης χρησιμοποιώντας σχόλια (;) για άλλα θέματα και ούτε καν αυτοτελή ποστ μου με αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, σπιλώνει, συκοφαντεί και επιχειρεί για πολλοστή φορά να μου τραυματίσει την εικόνα έστω στο πεδίο των κοινωνικών δικτύων αλλά και με άμεσο τρόπο στην εργασία μου- παρεμπιπτόντως την μόνη και στον ιδιωτικό τομέα πάντα. Με την κ. Αγαπηδάκη μπορεί να διαφωνώ, να θεωρώ εξοργιστική την στάση της, να θεωρώ απαράδεκτο πως παλιότερα εγκαλούσε τον ΔΟΛ για συνέντευξή μου με τον Λαφαζάνη (in.gr) αλλά μακριά από μένα αυτά που ο κ. Προκοπάκης μου αποδίδει».

Η ανοικτή επιστολή Δοξιάδη

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, που τόνισε ότι  ο Απόστολος Δοξιάδης«σε τρεις μόλις μέρες δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, μπήκε κατευθείαν στη λογική της κυβέρνησης για την ελευθεροτυπία» υπογραμμίζοντας πως «ούτε ο Όρμπαν δεν θα τολμούσε σε τρεις μόλις μέρες θητεία σε κυβερνητικό αξίωμα να ζητήσει την απόλυση δημοσιογράφου», δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και χρήστες των social media παίρνουν θέση. Αναφορά στην προκλητική παρέμβαση του Απόστολου Δοξιάδη έκανε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε επίστολή που έστειλε στον Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο επίτροπο για ζητήματα προσφυγικού, υπογραμμίζοντας την απαράδεκτη αξίωσή του να ζητήσει την απόλυση δημοσιογράφου.