Συνεπής στην κυβερνητική γραμμή για παρότρυνση -ακόμα και εξαναγκασμό- των πολιτών να εμβολιαστούν εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ads

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο τιμωρητικό μέτρο της αναστολής εργασίας ως συνέπεια της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε εργαζομένους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς, και υποστήριξε πως ο χρόνος που θα βρίσκονται σε αναστολή είναι αόριστος. Διευκρίνισε δε  ότι η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί τον Οκτώβριο.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέχεια, η επαναξιολόγηση θα γίνει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, με βάση την εξέλιξη της πορείας του εμβολιαστικού προγράμματος και τον αριθμό των εργαζόμενων που θα εμβολιαστεί.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την βεβαιότητά του σχετικά με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που διατηρούν επιφυλάξεις για τα εμβόλια, δεν ταυτίζονται με τις συνομωσιολογικές θεωρίες των αρνητών. Πάντως, ο ίδιος αντέκρουσε τις κατηγορίες που του προσάπτει η αντιπολίτευση περί διχασμού της κοινωνίας και τιμωρίας των εργαζομένων υποστηρίζοντας πως στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ads