Την πρόθεση των ΑΝΕΛ να συνεναίσουν στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας μόνο σε περίπτωση που συμφωνήσει με αυτή το σύνολο της Ιεραρχίας, διαμήνυσε ο Πάνος Καμμένος.

Ads

«Είχα την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να συναντηθώ σήμερα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο και την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης και να ακούσω τις απόψεις τους σε σχέση με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη συμφωνία του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως «εμείς θα ακούσουμε με προσοχή και θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η Ιεραρχία, η οποία συμπεριλαμβάνει και την Εκκλησία της Κρήτης».

«Όσον αφορά στους κληρικούς, όπως είπα και στη συνάντησή μου με τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει πρώτα να κατοχυρωθεί συνταγματικά η νομιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το κράτος», συνέχισε.

«Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία ουδείς έχει αντίρρηση από τη στιγμή που θα αποφέρει έσοδα και για την Εκκλησία και για το κράτος», κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Ads