Αιχμές για τα βάρη του παρελθόντος που φέρει από τις πολιτικές που άσκησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στην τοποθέτηση του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή. Όπως τόνισε ωστόσο, ο προϋπολογισμός του 2016 αποτελεί προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης.

Ads

«Τι χρωστάτε στον Βενιζέλο; Γιατί τον καλύπτετε μέχρι σήμερα; Γιατί επιμένετε στην πολιτική που δίνει άφεση αμαρτιών στο σύστημα ΠΑΣΟΚ, στο σύστημα εργολάβων και καναλαρχών;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κι υπουργός Εθικής. Άμυνας, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ., ενώ κατηγόρησε την ΝΔ ότι «μετατράπηκε σε Ν.Δ.Vodafone» και σε «υπερασπίστρια μιας πολιτικής που δεν πίστευε, που ανέτρεψε τις πολιτικές της περιόδου διακυβέρνησής της». Ο Πάνος Καμμένος δεν απέφυγε την κριτική και κατά του Βασίλη Λεβέντη και του Ποταμιού, ενώ αναρωτήθηκε γιατί η αντιπολίτευση αντιδρά στην συγκρότηση εξεταστικής για το PSI.

Μιλώντας για την συμφωνία ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. μίλησε για «συμφωνία που φέρνει την ελπίδα» και την οποία η κυβέρνηση κατάφερε «πολεμώντας με τους πάντες», ενώ αναφέρθηκε στην επιτυχία τα 54 δισ. ευρώ δανείων που σύναψαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αντί να αποπληρωθούν σε τρία χρόνια να αποπληρωθούν σε 32 χρόνια και με επιτόκιο 1%.

«Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε, με σκληρές διαπραγματεύσεις και πόλεμο από τα ΜΜΕ, απέναντι σε ανθρώπους που έπρεπε να έχουν προφυλακιστεί ήδη, να κάνει μια συμφωνία που θα φέρει διέξοδο από την κρίση», υπογράμμισε ο υπουργός Αμυνας.

Ads