Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε την Πέμπτη πως δεν προτίθεται μετεκλογικά να συναινέσει σε μια κυβέρνηση με συμμετοχή της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας, παράλληλα, ότι το κόμμα του θα ξαναστηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ads

«Ούτε εγώ θα είμαι μέσα. Αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει συν 50 έδρες. Οι ΑΝΕΛ θα έχουν τουλάχιστον 13 βουλευτές από τη στιγμή που μπαίνουν στη Βουλή. Από κει και πέρα μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση μαζί. Με ποιον να πάω; δεν μπορώ να πάω με τον κ. Βενιζέλο. Να πάω με τον κ. Γεωργιάδη, με τον κ. Πλεύρη, δεν μπορώ. Δεν γίνεται να κάνουμε κυβέρνηση με αυτούς τους ανθρώπους. Να πάω με τον κ. Θεοδωράκη που λέει ότι στο θέμα της Μακεδονίας δεν τον ενδιαφέρει το όνομα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του προς τον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όταν ήρθε η ώρα που εγώ θα μπορούσα να γίνω ήρωας και να κάνω τους ΑΝΕΛ με 25%, ρίχνοντας την κυβέρνηση για να κάνω τον ήρωα και τον μάγκα, προτίμησα να στηρίξω αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος έδωσε μια μάχη σαν θηρίο μέσα στις Βρυξέλλες μόνος του. Εκεί στήριξα τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα τον ξαναστηρίξω».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τονίζοντας ότι το κόμμα της Συγγρού έχει καταστήσει πρωταγωνιστές ακροδεξιά στοιχεία. Όπως εξήγησε, η ικανοποίηση ήταν μόνο στην αρχή, γιατί μετά ήρθαν «τα ‘αυτοφωράκιας’ και οι συνεργασίες με όλους αυτούς που έφερε ο Σαμαράς στη ΝΔ». «Εγώ, όταν άκουσα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να μιλάει στην αρχή για μεσαίο χώρο, σας λέω ότι με ικανοποίησε. Αλλά μετά τι είδα; Είδα ότι, τελικά, αυτό που έκανε ο κ. Μεϊμαράκης είναι όλα αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία που μάζεψε ο Σαμαράς, όχι απλά να τα κρατήσει αλλά να γίνουν πρωταγωνιστές», υπογράμμισε.

Ads

Για τον Παύλο Χαϊκάλη, ο κ. Καμμένος είπε ότι «μέχρι τώρα δεν είναι στις λίστες του κόμματος και θα μείνει εκτός, αν δεν αποδείξει όσα λέει».