Την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, και τη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ώστε να διαμορφωθεί μια νέα κυβερνητική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος  τις προτάσεις του κόμματός του για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, με αιχμή την προστασία της πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών και το «κούρεμα» των «λοιπών χρεώσεων».

Ads

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα -πιθανότατα αύριο- καθώς και με τους Δ. Κουτσούμπα, Φ. Κουβέλη και Β. Πολύδωρα τις προσεχείς μέρες, προκειμένου να ζητήσει τη στήριξή τους στην πρότασή του για τα «κόκκινα» δάνεια.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων και  κατά της μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, λέγοντας ότι έτσι μειώνεται η εθνική περιουσία, ενώ τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να προστατευθούν. Πρόσθεσε ότι οι τράπεζες έχουν ήδη λάβει οικονομική βοήθεια την οποία «όφειλαν να διοχετεύσουν στην αγορά, αλλά αντίθετα στηρίζονται οι εκδότες και ιδιοκτήτες καναλιών που στηρίζουν την κυβέρνηση και οι κομματικοί φίλοι και συγγενείς υπουργών».

Σε ό, τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, εκτίμησε ότι θα πραγματοποιηθούν εκλογές με αφορμή το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και κάλεσε τον Κάρολο Παπούλια «ακόμη και να διευκολύνει τις εξελίξεις παραιτούμενος» ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αντωνη Σαμαρά, με αφορμή τη συνάντησή του με την Άνγκελα  Μέρκελ.

Ads

«Ενώ δημοσιογράφος της “Deutsche Welle” ρώτησε τον πρωθυπουργό για τη “Μακεδονία”, εκείνος αντί να απαντήσει κοίταξε την κ. Μέρκελ, ανέφερε ο Π. Καμμένος, προσθέτοντας ακόμη ότι ο Αν. Σαμαράς, «ευχαρίστησε την κ. Μέρκελ τρεις φορές για τη συνέχιση της πολιτικής που εξαθλιώνει τους Έλληνες, ενώ ο κ. Σημίτης μόνο μια φορά τις ΗΠΑ, στη Βουλή». Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πήγε να παρακαλέσει για την προσωπική του επιβίωση, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει ήδη λήξει».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ εάν επιθυμεί να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αναφέροντας ότι δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές στα εθνικά θέματα και την απαίτηση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών εισόδου της χώρας στο μνημόνιο.