Την άποψη ότι υπάρχουν κύκλοι εντός κι εκτός κυβέρνησης οι οποίοι προβοκάρουν την κυβέρνηση διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν αναχωρήσει για επαφές στη Μόσχα. Την ίδια στιγμή μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις δεσμεύσεις της.

Ads

Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «υπάρχουν κάποιοι που προβοκάρουν την κυβέρνηση και από μέσα και από έξω, αλλά η κυβέρνηση έχει συνοχή και τη στήριξη του λαού».

Νωρίτερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τις διαπραγματεύσεις τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο» υπογραμμίζοντας ότι δεν θα συνεχιστεί η πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης. «Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο. Δεν πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης των Ελλήνων» είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν υποχρεώνεται αυτή η κυβέρνηση. Έχει πάρει λαϊκή εντολή. Σας το ξεκαθαρίζω αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω». Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ads