Προειδοποιήσεις ότι αν η Ελλάδα εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη τότε δεν θα μπορεί πια να συγκρατήσει τα κύματα μεταναστών από την ανατολή απηύθυνε με συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 

Ads

«Κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης» σημείωσε σχετικά ο Πάνος Καμμένος. 

Το άρθρο της εφημερίδας έχει τίτλο: «Δεν μπορούμε να κρατάμε το Ισλαμικό Κράτος εκτός εάν η ΕΕ συνεχίσει να ασκεί bullying σε βάρος μας».

Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι Βερολίνο και Βρυξέλλες κάνουν bullying στην Ελλάδα με σκοπό να οδηγήσουν την Αθήνα «σε μια πλήρη και ολοκληρωτική οικονομική παράδοση».

Ads

Κάνει επίσης λόγο για «συνεχείς προσπάθειες» από ευρωπαίους αξιωματούχους να διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα.

«Αυτή η ξεκάθαρη εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις δεν είναι μόνο πρωτάκουστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα αλλά και ανήθικη και επικίνδυνη. Αν η Ελλάδα εξαφανιστεί, τότε διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την οικονομική σταθερότητα και το ευρώ».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αντέδρασε στα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου με tweet στο οποίο αναφέρει: «Την ώρα που ο Τσίπρας κ το οικον. επιτελείο διαπραγματεύονται σκληρά με τους δανειστές, οι απειλές περί τζιχαντιστών, δεν βοηθούν καθόλου».