Δριμεία επίθεση εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ υπερασπίζεται ως συνήγορος υπεράσπισης το ΠΑΣΟΚ και όλα τα σκάνδαλα. Επιθυμεί συγκάλυψη. Όταν λένε οικουμενική, σημαίνει κυβέρνηση συγκάλυψης. Σε τέτοια κυβέρνηση δεν θα συμμετέχουμε».

Ads

«Οι ΑΝΕΛ θα συνεργαστούν μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Καμμένος μιλώντας στην ΕΡΤ1, λέγοντας ότι η ΝΔ του Μεϊμαράκη επέλεξε να είναι η ΝΔ του Σαμαρά.

Ο ίδιος επανέλαβε, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με «γαλάζια» στελέχη, παλιούς «καραμανλικούς», «οι οποίοι», όπως είπε, «μπορούν να έρθουν και να πλαισιώσουν την προσπάθεια την κοινή μαζί με τον Αλέξη τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενος στο Ποτάμι είπε ότι έκανε προσπάθεια στο ντιμπέιτ με τον κ. Θεοδωράκη «να μας πει τις απόψεις του στα εθνικά θέματα».

Ads

Και συμπλήρωσε: «Τον ρώτησα για τη Θράκη, τον ρώτησα για το όνομα της Μακεδονίας, για μας είναι σοβαρά θέματα, όπως είναι τα θέματα της θρησκείας».

Τέλος, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 6-7 μονάδων έναντι της ΝΔ και επανέλαβε πως το κόμμα του θα μπει στη Βουλή.