Για την επόμενη ημέρα μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ τοποθετήθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. 

Ads

Ο Πάνος Καμμένος εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει μετακίνηση στελεχών από άλλα κόμματα προς τη ΝΔ. Σημείωσε μάλιστα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς θα «προσπαθήσουν να βρουν στέγη στη ΝΔ, καθώς πέραν όλων των άλλων, υπάρχουν και ποινικές υποθέσεις, όπως του κ. Παπασταύρου, ή άλλων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό».

Παράλληλα πιστεύει ότι θα υπάρξει «απελευθέρωση Καραμανλικών δυνάμεων», αλλά και «απελευθέρωση δυνάμεων της πατριωτικής Δεξιάς και του πατριωτικού Κέντρου» από τη ΝΔ προς άλλα κόμματα. 

Για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστήριξε ότι σηματοδοτεί και έναν ιδεολογικό διαχωρισμό με τους υποστηρικτές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής «χωρίς κοινωνική ευαισθησία και τους ακροδεξιούς που έφερε στο κόμμα ο Σαμαράς» από τη μια, και τους υποστηρικτές της κοινωνικής ευαισθησίας που εκφράζεται και από τμήμα της Κεντροδεξιάς, από την άλλη.

Ads

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη «εθνομηδενιστικές απόψεις εκπροσωπούνται στην ΝΔ», σημειώνοντας ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είχε ψηφίσει υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης.