Δύο ανήλικοι 12 και 13 ετών έχασαν τη ζωή τους μετά από φωτιά που ξέσπασε μέσα στο σπίτι τους στο Καματερό, σήμερα το πρωί μετά τις 09.00. Οι πυροσβεστικές αρχές εντόπισαν απανθρακωμένα, τα δύο παιδιά  σε δώμα διώροφης οικίας επί της οδού Ιθάκης 13, ενώ ένα ακόμα παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με εγκαύματα στα χέρια. 

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από μια ξυλόσομπα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να ζεσταθεί, με τον μεγαλύτερο από τα αδέλφια να αντιλαμβάνεται τους καπνούς και τις φλόγες, να αρπάζει τη 2 ετών αδελφούλα του και να σπάει το τζάμι για να βγουν εξω και να σωθούν.

Δεν είχε αντιληφθεί όμως ότι στο σπίτι βρίσκονταν δύο ακόμη αγόρια 12 και 13 ετών τα οποία ήταν άρρωστα και δεν πήγαν σχολείο. Τα άτυχα αδερφάκια εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες και από τους καπνούς με αποτέλεσμα να καταλήξουν μεσα στο δώμα. Τις αρχές κάλεσε γειτόνισσα της οικογένειας μόλις αντιλήφθηκε τη φωτιά.

Όταν έφτασε η Πυροσβεστική οι γονείς και τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονταν έξω από το σπίτι. Στη συνέχεια, οι πυροσβέστες εισήλθαν εντός της φλεγόμενης οικίας και εντόπισαν στο δώμα τα απανθρακωμένα σώμα των δύο μικρών αδερφών. 

Ads

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός από τους αδελφούς των θυμάτων, όταν ξαφνικά είδε τη φωτιά έσπασε το τζάμι και έτρεξε προς τα έξω. «Στην οικογένεια είμαστε 12 αδέρφια. Εκείνη τη στιγμή στο σπίτι μέσα ήμουν εγώ και τρία ακόμα αδέρφια μου. Είδα τη φωτιά, έσπασα το τζάμι και βγήκα έξω. Η μητέρα μου είχε ανάψει τη σόμπα αλλά όταν έφυγε πετάχτηκε μία φλόγα και ξεκίνησε η φωτιά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας βρισκόταν στη δουλειά του και η μητέρα είχε πάρει τα υπόλοιπα παιδιά για να τα πάει στο σχολείο.

Σχετικά με το συμβάν έκανε δηλώσεις ο αντιπύραρχος που βρέθηκε στο σημείο:

Όπως λέει γνωστή της οικογένειας ενημερώθηκε από το πρωί για το γεγονός και κατέφθασε και η ίδια στο σημείο. 

image

image

image

image

image

image

image

image
image