Μια οικογενειακή τραγωδία φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από την υπόθεση στα Καλύβια και τον φόνο του 71χρονου από τον 16χρονο γιο του.

Ads

Ο ανήλικος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, είπε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας του κακοποιούσε συστηματικά τον ίδιο, την μητέρα και τον μεγαλύτερο αδερφό του, ενώ ό,τι έκανε το έκανε «εν βρασμώ ψυχής».

Ο 16χρονος δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη 27/12.

«Νωρίτερα είχα πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με την μητέρα μου και τον μεγαλύτερο αδελφό μου. Μας πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και άρχισε να μας βρίζει χωρίς λόγο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Του είχα πολλά μαζεμένα και αποφάσισα να βάλω τέλος σε αυτό το δράμα που ζούσαμε», ήταν να πρώτα λόγια του 16χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ads

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 16χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος, ο αδελφός του και η μητέρα τους έχουν υποστεί για πολλά χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά από το θύμα και για αυτό το λόγο η μητέρα με τον 19χρονο αδελφό του είχαν αναγκαστεί να φύγουν από το σπίτι, όπως θα έκανε και ο ίδιος μόλις ενηλικιωνόταν.

«Θα έχει περάσει πάρα πολλά αυτό το παιδί. Δεν σηκώνει ένα παιδί το μαχαίρι να σκοτώσει τον πατέρα του» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Δεν περίμενα πως θα σκοτώσει τον πατέρα του είναι απίστευτο. Ήταν ένα πάρα πολύ γλυκό παιδί. Τi γινόταν μέσα  στο σπίτι δεν το ήξερα. Λυπάμαι πάρα πολύ», είπε ένας άλλος.

 

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 16χρονος περίμενε τον πατέρα του να επιστρέψει στο σπίτι, και όταν άνοιξε την πόρτα της μονοκατοικίας, του όρμησε με δύο μαχαίρια και του κατάφερε πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά, το θώρακα τον λαιμό και το πρόσωπο.

Το θύμα προσπάθησε να τρέξει από τις σκάλες και έπεσε αιμόφυρτο  στην πυλωτή  της μονοκατοικίας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Λίγο μετά 10 βράδυ ο 16χρονος τηλεφωνεί στη μάνα του και λέει ότι μετά από καυγά σκότωσε με μαχαίρι τον 71χρονο πατέρα του. Φτάνουν αστυνομικοί βρίσκουν μέσα στα αίματα τον άνδρα και περνούν χειροπέδες στο παιδί.