Συστηματικός κακοποιητής της οικογένειάς του φέρεται να ήταν ο 71χρονος, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 16χρονο γιο του, το βράδυ της Παρασκευής (22/12) στο σπίτι τους στα Καλύβια.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την προανάκριση, οι γονείς του παιδιού έχουν χωρίσει και η μητέρα του μένει με τον αδελφό του, ενώ ο ίδιος έμενε με τον πατέρα του περιμένοντας να ενηλικιωθεί και να φύγει κι αυτός.

Ο 16χρονος ανάφερε ότι υπήρχαν συχνοί τσακωμοί, ενώ επικαλέστηκε «βρασμό ψυχής» για την νύχτα της Παρασκευής.

Φέρεται να πρόσθεσε, ότι ο 19χρονος αδελφός του και η μητέρα τους είχαν υποστεί επί χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά από το θύμα.

«Μας κακοποιούσε για χρόνια» φέρεται να κατήγγειλε ο 16χρονος. Είπε ακόμα στους αστυνομικούς ότι αγανάκτησε λόγω της συμπεριφοράς του πατέρα του, δεν άντεξε και έφτασε στο σημείο να τον σκοτώσει.

Ads

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ανήλικος επιτέθηκε με δυο μαχαίρια στον πατέρα του την ώρα που έμπαινε στο σπίτι και του κατάφερε πολλά τραύματα σε κοιλιά, θώρακα και πλάτη.

Ο 71χρονος προσπάθησε να τρέξει από τις σκάλες κι έπεσε αιμόφυρτος στην αυλή της πολυκατοικίας.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ο 16χρονος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της λέει ότι μετά από καυγά σκότωσε με μαχαίρι τον 71χρονο πατέρα του. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στα αίματα τον άνδρα και πέρασαν χειροπέδες στον ανήλικο δράστη.

Όταν έφτασαν στη μονοκατοικία οι πρώτοι αστυνομικοί, ο ανήλικος φέρεται να τους είπε ότι αγανάκτησε λόγω της συμπεριφοράς του πατέρα του, δεν άντεξε και έφτασε στο σημείο να τον σκοτώσει.