Πλήρη κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή παρείχε σήμερα η Ρηγίλλης, μέσω του εκπροσώπου του κόμματος, σχετικά με όσα είπε εναντίον του τέως πρωθυπουργού στην επιτροπή για το Βατοπέδι η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη, Αικ. Πελέκη, και τις πιέσεις που ακολούθησαν για κατάθεση του Καραμανλή στην επιτροπή.

Ads

«Ένας πρώην πρωθυπουργός επιλέγει εκείνος τον χρόνο και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες θα απευθυνθεί στην κοινή γνώμη», δήλωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».

Το θέμα της κατάθεσης του τέως πρωθυπουργού στην επιτροπή, επανέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης. Το ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε πάντως την απουσία του βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιφυλαχθεί, ενώ ο Αντ. Σκυλλάκος (ΚΚΕ) είπε πως το κόμμα του δεν θα είχε αντίρρηση. Πάντως ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Αμοιρίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ορατό το ενδεχόμενο να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός». Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν αποχωρήσει από την Προανακριτική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι κάλυψη στον Καραμανλή προσέφερε χθες και ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο Κοινοβούλιο, ο οποίος δήλωσε:

Ads

«Η κυρία Πελέκη με την κατάθεσή της επιβεβαιώνει όσα λέει η Ν.Δ., ότι δηλαδή δεν υπάρχει ροή πολιτικού χρήματος, ότι δεν υπάρχει χρηματισμός προσώπων και ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο.

Θέλουμε να θυμίσουμε για την υπόθεση ότι η Ν.Δ. το 2004 παρέλαβε τη λίμνη Βιστωνίδα και τις παρόχθιες περιοχές με ιδιοκτήτη τη Μονή Βατοπεδίου μετά τις αποφάσεις Δρυ – Φωτιάδη και η Ν.Δ., όπως είχε πει, πήρε την τελική απόφαση να επιστρέψει τη γη στους αγρότες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ή θα κατέβαλε τα χρήματα ή θα έδινε πίσω τη γη. Ηταν μία καθ’ όλα νόμιμη και αξιοπρεπής απόφαση και η Ν.Δ. είχε συνομολογήσει ότι ήταν πολιτική απόφαση.

Τα περί παντελονιών δεν θα τα σχολιάσουμε. Θυμίζουμε ότι η Βουλή ερευνά το πολιτικό χρήμα. Τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί δεν δείχνουν ζημία. Αν υπάρχει έκθεση με άλλη μεθοδολογία υπολογισμού, να τη δούμε».