Εξελίξεις αναμένονται στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, στην οποία εμφανίστηκε να τρώει σε φιλικό σπίτι, παρά το lockdown.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr, ο βουλευτής Χανίων θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το ζήτημα ενώπιον του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο και της  γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, που έχουν την ευθύνη για την τήρηση των συλλογικών αποφάσεων. 

Την αντίθεσή τους με τη στάση του Παύλου Πολάκη εξέφρασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι και δημόσια. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, σημείωσε πως «δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης η συνάντηση με φίλους και το φαγητό, άρα αυτό που έκανε είναι εκτός πλαισίου απαγορεύσεων και κακώς το έκανε. Από κει και πέρα κι ο ίδιος να δώσει την εξήγησή του».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης, μετά την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η ανάρτησή του, ενημέρωσε πως είναι με τεστ Pcr αρνητικός για τον κορονοϊό και επιτέθηκε «στα τρολ», όπως είπε, που «κάνουν φασαρία για να καλύψουν την αισχρή αποτυχία της διαχείρισης του Μητσοτάκη για την πανδημία».

Ads

Όπως αναφέρουν διάφορες πηγές, η ανάρτηση Πολάκη αιφνιδίασε και τον Αλέξη Τσίπρα που το βράδυ της ίδιας ημέρας είχε προγραμματίσει συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Star για να αναδείξει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στην έξαρση της πανδημίας.

Στην εν λόγω συνέντευξη, όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και απάντησε: «πρόκειται για μια παρουσία του σε μια φιλική οικογένεια καθότι ο ίδιος ως γιατρός έκανε τεστ πριν από κάποιες ώρες. Και σήμερα το πρωί έκανε χειρουργείο στα Χανιά και μην έχοντας άλλη δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε αλλού, πήγε εκεί να γευματίσει. Το αρνητικό ήταν η διαφήμιση, το μήνυμα στον κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα. Ήταν λάθος όσον αφορά την ανάρτηση, η εξήγησή του είναι επαρκής».

Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχτεί εισηγήσεις για την επίπληξη του πρώην υπουργού και τη δημοσιοποίηση της. Στο εσωτερικό του κόμματος εκφράζεται και η άποψη πως δεν πρέπει να δοθεί κάλυψη στον Π.Πολάκη. Από τις αντιδράσεις στα social media, το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και μια μεγάλη μερίδα οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι μια αδικαιολόγητη ανάρτηση έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να στρέψει τη συζήτηση από την κακή διαχείριση της πανδημίας.