Ένας 49χρονος υπάλληλος του Δήμου Καλλιθέας κατέρρευσε από θερμοπληξία την Κυριακή 23/7 κατά τη διάρκεια εξωτερικής εργασίας που του ανατέθηκε από τον Δήμο.

Ads

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο tvxs η δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας -με την παράταξη «Μια Πόλη στο Δρόμο»-  Δήμητρα Γκεμιζόγλου,  ο 49χρονος εργαζόταν στο τηλεφωνικό κέντρο ενός γκαράζ -σε εσωτερικό χώρο, δηλαδή- και του ζητήθηκε γύρω στις 4:30-5:00 το απόγευμα να ανοίξει μια παιδική χαρά, σημείο όπου τελικά έπεσε νεκρός.

Η κα Γκεμιζόγλου ανέφερε ότι ήταν γνωστό στη διοίκηση του Δήμου ότι ο 49χρονος ανήκε σε ευπαθή ομάδα και γι’ αυτό εκτελούσε εργασία σε εσωτερικό χώρο, ωστόσο, όπως αναφέρει,  «αυτή τη στιγμή η διοίκηση προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στον εργαζόμενο, ότι πήγε να ανοίξει την παιδική χαρά από μόνος του. Αν και ο εργαζόμενος είχε χτυπήσει κάρτα εργασίας, η διοίκηση αρνείται να τον δηλώσει σαν εργατικό ατύχημα».

Πρόσθεσε ότι η διοίκηση επιχειρεί να το «καλύψει» το περιστατικό και να αποποιηθεί των ευθυνών της, ενώ η αντιμετώπισή της ήταν η ίδια και όταν ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης, έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση που είχε από μπαλκόνι στον 4ο όροφο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της περιοχής, επειδή κατέρρευσαν τα κάγκελα. Τότε, πάλι ο Δήμος έριξε την ευθύνη στον ίδιο τον Αντιδήμαρχο, όπως ακριβώς κάνει και τώρα με τον 49χρονο.

Ads

Η κα Γκεμιζόγλου τονίζει, επίσης, ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον Δήμο Καλλιθέας και ως εκ τούτου δεν υπάρχει δυνατότητα να αντικατασταθούν άτομα που λόγω ηλικίας ή προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους είναι ελλιπή και θα πρέπει να τηρηθεί η νομοθεσία για την εργασία εν μέσω καύσωνα ή άλλων επικίνδυνων συνθηκών, κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του 49χρονου.

Για το θέμα έχει εκδώσει ανακοίνωση και η συνδικαλιστική παράταξη «Εκτός των Τειχών», η οποία συμμετέχει στο Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας και η οποία λόγο για εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης του δήμου.